British Council ve Bilkent Üniversitesi ortaklığıyla 15 Şubat’ta düzenlenen ‘İngilizce ve Ölçme Değerlendirme Politikası Diyaloğu’ etkinliği, 35’in üzerinde üniversite ile Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü’nün de aralarında bulunduğu ulusal kurumlardan 82 temsilciyi bir araya getirdi.
‘İngilizce ve Ölçme Değerlendirme Politikası Diyaloğu’, bölgesel ve uluslararası politika yapıcılar, eğitim uzmanları, akademisyenler, öğretmenler ve değerlendirme uygulayıcıları için etkileşimde bulunabilecekleri, bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşabilecekleri ve İngilizce alanındaki öncü gelişmelerden haberdar olabilecekleri bir platform oluşturdu.
Yerel ihtiyaçları karşılayan ve küresel standartlara ulaşan değerlendirme çözümlerini keşfetmek için profesyoneller arasında devam eden bir diyaloğu kolaylaştırmayı amaçlayan etkinlik, aynı zamanda Türkiye genelinde dil değerlendirmesinde sürekli araştırma ve iyileştirme kültürünü teşvik ederken, değerlendirme ve dil çerçevelerinde eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerini oluşturdu. Etkinlikte ayrıca, yüksek kaliteli İngilizce öğrenimi ve değerlendirmesine ilişkin politika düzeyinde tartışmaların ve çözümlerin teşvik edilmesinde karşılaşılan temel zorlukları ve fırsatlar da belirlendi.
Bu etkinlik ile küresel standartlarla uyumlu ve bağlama özgü İngilizce dil değerlendirme araçlarının geliştirilmesini amaçlayan uluslararası uzmanlar ile yerel profesyoneller arasındaki iş birliğinin teşvik edilmesinde önemli bir adım atıldı.
Ayşen Güven, Eğitim Direktörü, British Council: “British Council olarak son on yıldır YÖK, YÖKAK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile İngilizce dil öğreniminin kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tüm bu tartışmalarda, değerlendirmenin rolü hep merkezi bir unsur olmuştur. Etkili öğrenme ve öğretimin gerçekleşmesi için öğrenme sistemlerinin tüm kilit unsurlarının ortak standartlar etrafında hizalanması gerektiğine inanıyoruz. Bugün, Birleşik Krallık ve Türkiye’den uzmanları bir araya getirdiğimiz bu etkinlikte de İngilizce öğretimi ve öğrenme konusundaki daha geniş kalite güvence sürecinin bir parçası olarak değerlendirmenin rolünü incelemekten mutluluk duyuyoruz. ‘İngilizce ve Ölçme Değerlendirme Politikası Diyaloğu’nun bugün, uluslararası standartlarla uyumlu olarak Türkiye’deki son İngilizce dil değerlendirme öncelikleri hakkında en iyi uygulamaları ve öğrenilen dersleri paylaşarak önemli sonuçlar elde ettiğini görmek bize gurur veriyor. Bu etkinlik ile ülkedeki İngilizce programlarına ilişkin gelecekteki politika diyalogları için ana temaları ve gündemi özetleyen bir yol haritasının oluşturulmasına katkı sağladık ve kaliteli değerlendirmeye olan bağlılığı vurgulamış olduk. Bu, uluslararası uzmanlar ve yerel profesyoneller arasındaki iş birliğini geliştirerek Türkiye’de kaliteli İngilizce öğrenimi ve değerlendirmesine yönelik taahhüdümüzü ilerletmede bizim için büyük önem teşkil ediyor.”
Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, Rektör, Bilkent Üniversitesi: “İngilizce ve Ölçme Değerlendirme Politikası Diyaloğu, yükseköğretimde İngilizce dil değerlendirmesindeki en son gelişmeleri ve en iyi uygulamaları paylaşmak için eşsiz bir platform oluşturmuştur. Bu diyalog, Türkiye’deki İngilizce dil öğrenimi ve değerlendirmesi alanında uluslararası uzmanlarla yerel profesyoneller arasında iş birliğini güçlendirerek, küresel standartlarla uyumlu çözümlerin geliştirilmesinde önemli bir adımı temsil etmektedir. Bu etkinlik, İngilizcenin ölçme ve değerlendirilmesindeki kalitenin artırılmasının, Türkiye’deki İngilizce dil programlarının gelişimindeki anahtar rolünün vurgulanmasını sağlamıştır. Aynı zamanda gelecekteki politikalar hakkında gündemin belirlenmesine öncülük etmiştir.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
27 Aralık 2024SPOR
27 Aralık 2024GÜNDEM
27 Aralık 2024SPOR
27 Aralık 2024SPOR
27 Aralık 2024GÜNDEM
27 Aralık 2024GÜNDEM
27 Aralık 2024